lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de maig, 2009

Castells admet que no hi ha "avenços tangibles" en el finançament

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha afirmat aquest dimecres al Parlament que no hi ha "avenços tangibles" en la negociació amb l'Estat sobre el model de finançament, però ha subratllat que sí que s'han obert temes que estaven bloquejats.

En resposta a una pregunta de CiU al Parlament, Castells ha remarcat que la remodelació del govern espanyol ha permès reobrir assumptes bloquejats, com el model i la quantitat addicional que hauria de percebre Catalunya. "Desgraciadament no puc dir que hi hagi avenços tangibles, però sí que és important que hi hagi vies obertes que fins ara estaven relativament bloquejades", ha argumentat.

Ha assenyalat que hi ha hagut declaracions "que ajuden a crear un clima i que són relativament positives", en referència a les paraules del nou vicepresident de Política Territorial, Manuel Chaves, que va admetre que els recursos per a Catalunya són insuficients, que Catalunya ha de quedar per sobre de la mitjana i que difícilment pot haver-hi acord sense Catalunya.