lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de maig, 2009

eMaragall adverteix que no modificarà "en cap sentit" el model lingüístic de Catalunya

El govern no abandonarà ni modificarà "en cap sentit" el model lingüístic que hi ha a Catalunya. Clar i català. Així s'ha mostrat el conseller d'Educació, eMaragall, aquest dimarts des de Granollers, on ha inaugurat la Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, unes jornades que volen analitzar el paper de l'educació com a eina per transformar les ciutats.

eMaragall ha destacat que "s'enorgulleix" d'haver pogut fer la seva intervenció en castellà perquè Catalunya "compta amb un model lingüístic que afegeix riquesa i caràcter". eMaragall també ha ressaltat: "Som el que som però el castellà també és nostre i sabem fins a quin punt l'hem de respectar i cultivar".

Així doncs, el conseller d'Educació ha destacat que "s'enorgulleix" d'haver pogut fer la seva intervenció en castellà: "Ho dic des de la consciència que tenim un model lingüístic que afegeix riquesa i caràcter i del qual ens sentim orgullosos. Un model que ni abandonarem ni modificarem en cap sentit", ha afegit.

Avui: Òmnium i la Plataforma per la Llengua s'uneixen als professors de batxillerat contra la reducció d'hores de català