lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de maig, 2009

Montilla demana al govern espanyol que tracti les autonomies com a Estats

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reclamat al govern espanyol que tracti les autonomies com a Estats i ha assegurat que no acceptarà que s'utilitzi l'Estatut per atacar l'Estat de les Autonomies.

A més, el president català ha negat que l'Estat de les Autonomies pugui ser una amenaça per a la unitat de mercat , "tal com s'està plantejant en una polèmica interessada a la qual s'estan sumant cada vegada més veus".

Montilla ha recordat que "aquestes veus identifiquen el nou Estatut de Catalunya com el principal exemple d'aquest model que, segons ells, està provocant excessos en la política autonòmica", cosa que el president català no comparteix.

En la conferència inaugural de la XXV Reunió del Cercle d'Economia, que se celebra a Sitges, Montilla ha contestat així les paraules de l'expresident del govern espanyol Felipe González, que la setmana passada va dir que l'Estat hauria de recuperar competències autonòmiques per poder actuar amb més efectivitat davant la crisi, i va demanar harmonitzar els milers de normatives "de les autonomies que trenquen la unitat de mercat".