lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de maig, 2009

"S'imposa el tornar al carrer perquè els polítics han demostrat una gran debilitat"

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, repassa en una entrevista a l'ACN la situació actual del riu Ebre i les amenaces que, en forma de projectes de regadiu, podrien generar efectes "pitjors" que el transvasament de 1.050 hectòmetres cúbics que preveia el Pla Hidrològic Nacional del PP. Tomàs acusa els polítics ebrencs de sucumbir als interessos de les direccions nacionals enlloc de defensar els interessos del territori.

Segons el portaveu de la PDE, els polítics sucumbeixen a "les grans constructores, hidroelèctriques, i grans comunitats de regants. I els grans oblidats en tot el perfil del riu som el tram final". Adverteix que "quan veuran l'impacte ambiental que tindrà i preocupats per una reacció social, estem convençudíssims que començaran a parlar d'assuts i de comportes per maquillar la mort del riu".

Manolo Tomàs reclama la pressió ciutadana perquè ningú no s'adormi: "tenim a la societat desmobilitzada, i això s'ha de capgirar. Tornarem a la mobilització i a la lluita. I vull fer un advertiment: actualment no tenim cap suport polític, no hi ha cap partit polític que doni suport a la PDE, cap, però ens és igual, no els necessitem, no els volem, perquè si el preu ha de ser la compra o la voluntat de la PDE, ni el volem, ni el necessitem. Necessitem el suport de la ciutadania, i que no s'equivoqui ningú, perquè això no vol dir que estem sols. Sabem que quan els nostres arguments surtin del territori, tindrem suports socials".