lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de juny, 2009

El CSN proposa per unanimitat prorrogar l'activitat de la central de Garoña 10 anys

Quina sorpresa! El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) s'ha inclinat per unanimitat a favor de prorrogar 10 anys l'operativitat de la central nuclear de Garoña (Burgos), segons fonts pròximes a les deliberacions.

Els cinc consellers del CSN --dos a proposta del PSOE, dos del PP i un de CiU-- han conclòs avui l'informe definitiu sobre la pròrroga sol·licitada pel titular de la instal·lació nuclear, i l'han registrat al Ministeri d'Indústria.

L'informe requereix a la central que renovi "molts quilòmetres" de cablejat elèctric, alguns de soterrats, així com mesures per a la purificació de l'atmosfera de la sala de control que assegurin la integritat dels treballadors en cas d'accident.

Aquest informe no és vinculant per al Govern, de manera que serà l'Executiu qui prendrà la decisió sobre la continuïtat de Garoña fins al 5 de juliol del 2019. No obstant, la presidenta del CSN, Carmen Martínez Ten, sí, la que surt al costat de l'ancalde d'Ascó que treballa a la nuclear, no entregarà en mà l'informe al ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, fins dilluns que ve, i a continuació compareixerà davant els mitjans de comunicació, juntament amb la resta de consellers, per presentar el contingut i els detalls del dictamen.

La pròrroga "limitada" del funcionament de la central burgalesa podria seguir un esquema similar al de la central José Cabrera, a Almonacid de Zorita (Guadalajara), que va tancar el 2006.