lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de juny, 2009

Exhumen les restes del cantautor Víctor Jara per aclarir el seu assassinat

Agents policials i del Servei Mèdic Legal han exhumat les restes del popular cantautor xilè Víctor Jara en el marc d'una investigació per aclarir el seu assassinat tres dies després del cop d'Estat del general Augusto Pinochet, l'11 de setembre de 1973.

Jara va morir tirotejat a l'Estadi Xile de la capital, que després del cop militar van fer servir com a centre de detenció i tortura. L'exhumació, que s'ha allargat més de quatre hores, ha estat ordenada pel jutge Juan Fuentes.

Les restes de Jara, l'assassinat del qual es va convertir en un dels símbols en contra de la dictadura de Pinochet (1973-1990), van ser traslladades des del Cementiri General de Santiago al Servei Mèdic Legal (SML). "És tremendament important per obtenir resultats i establir què és el que va passar fer aquest tipus d'exhumació i fer una autòpsia com cal, ja que no es va fer l'any 1973", ha assenyalat l'advocat Nelson Caucoto, representant de la viuda del cantautor, Joan Turner, d'origen britànic. "Tal com es diu que els llocs dels fets parlen, jo crec que el cos de la víctima també parla", ha afegit. El País: Exhumados los restos de Víctor Jara para investigar su asesinato