lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de juny, 2009

Joan Ridao: "Ens sentim legitimats pels militants d'ERC que ens van donar la confiança en l'últim Congrés Nacional"

La comissió permanent d'ERC ha iniciat aquest dilluns el procés intern dins del partit que ha de conduir a la proclamació del líder d'aquesta formació, Joan Puigcercós, com a candidat a la presidència de la Generalitat en les eleccions catalanes previstes per a l'any 2010.

Segons que ha explicat el vicesecretari general de coordinació interna, Eduard López, Puigcercós ja ha expressat formalment la seva voluntat de ser el pròxim cap de llista, i ha quedat obert el procés que ha de culminar en la seva proclamació.

López ha destacat que aquest procés intern tindrà lloc en "un clima de plena normalitat", cosa que ha corroborat el secretari general d'ERC, Joan Ridao, en recordar que Puigcercós haurà de començar a reunir els suports necessaris per sustentar la seva precandidatura.

Per això, l'actual president d'Esquerra haurà d'aconseguir les firmes d'una tercera part de l'Executiva, d'un 25% dels membres del Consell Nacional o del 10% dels militants.

Si, com sembla, al final del procés només hi ha un candidat, llavors aquest serà ratificat pel Consell Nacional, mentre que només en el cas que n'hi hagués més d'un caldria convocar eleccions primàries.

Segons Ridao, en la reunió de la comissió permanent s'ha dut a terme un balanç del primer any de mandat de la direcció del partit sorgida de l'últim Congrés Nacional, que ha estat valorat com a "positiu" perquè "després d'haver aclarit alguns interrogants, com més temps passa, més legitimats ens sentim els que vam obtenir la confiança dels militants".