lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de juny, 2009

Perillen les competències catalanes sobre les caixes?

Oco! que primer donaran peixet i, després, es faran els amos!!*!! La vicepresidenta segona del Govern espanyol, Elena Salgado, ha assegurat aquest divendres que l'Executiu de Zapatero ha decidit no modificar les potestats que les competències autònomes tenen per aprovar les fusions de les caixes d'estalvis, encara que ha insistit que el Banc d'Espanya tindrà l'autoritat en casos d'intervenció d'una entitat.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que ha aprovat el fons per a la reordenació del sector financer, Salgado ha dit que "no té sentit abordar en aquest moment" els drets de veto que les comunitats autònomes tenen sobre operacions de fusió de caixes d'estalvis. "Els poders de les comunitats autònomes [sobre les caixes] i del ministeri d'Economia i Hisenda [sobre els bancs] queden vigents", ha agregat. (Dic no, però vull dir sí).

Tanmateix, no s'ha aclarit què pasarà si les decisions del Banc d'Espanya en cas d'una intervenció xoquen amb les competències dels governs autonòmics sobre les caixes d'estalvi. Com diuen per allà: "Donde dije digo, digo Diego".

Avui: Salgado rebaixa la nova ronda de converses pel finançament