lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de juny, 2009

Quatre professores repten les primeres dames del G8 a avergonyir Berlusconi

Són quatre professores de les universitats de Milà, Perugia, Pàdua i Ferrara, i estan "profundament indignades (...) per la manera com el president del Consell italià, Silvio Berlusconi, tracta les dones en l'escena pública i la privada". Així comencen la seva crida Chiara Volpato, Angelica Mucchi Faina, Anne Maass i Marcella Ravenna, que han publicat al diari La Repubblica un text que és tot un desafiament a les primeres dames dels països del G8, inclosa l'italo-francesa Carla Bruni, esposa de Nicolas Sarkozy. De fet, Bruni s'ha pronunciat en altres ocasions contra les actituds de Berlusconi.

El que esperen les quatre professores de les first ladies convidades a la propera cimera del G8, que se celebra a l'Aquila, és que "afirmin amb força que la deslegitimació de la dona en un país ofèn i colpeix les dones de tot el país". És a dir: els demanen algun gest que faci avergonyir el primer ministre italià.

Per les professores, el problema no ve tant dels afers privats de Berlusconi, tot i que ja "han transcendit de l'esfera privada i han pres un significat públic", sinó als mètodes de reclutament de candidates per a les seves llistes electorals i als "discursos sexistes que deslegitimen de manera perversa i sistemàtica la presència femenina en l'escena social i institucional".