lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de juliol, 2009

Arnaldo Otegi: "La sentència d'Estrasburg dóna cobertura a l'estat d'apartheid al País Basc"

El líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi ha qualificat aquest dimecres de "molt mala notícia" i de "greu error" la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que ha rebutjat el recurs contra la il·legalització de Batasuna ordenada pel Tribunal Suprem i avalada pel Tribunal Constitucional.

Per Otegi, la decisió d'Estrasburg "dóna cobertura política a l'estat d'apartheid en què viu el País Basc", i ha reconegut que "l'Estat espanyol ha guanyat una batalla política".

Pel que fa a l'argument de la suposada necessitat de garantir la seguretat al País Basc amb la il·legalització de Batasuna, un dels al·legats en la sentència, Otegi ha advertit que "remet a la guerra preventiva contra el terrorisme" instaurada per George W. Bush amb Tony Blair i José María Aznar.

Tanmateix, pel portaveu de Batasuna la resolució no canviarà els plantejaments de l'esquerra abertzale, que reclama una negociació amb Madrid pel reconeixement del dret a l'autodeterminació dels bascos.

En aquest sentit, ha apostat "pel canvi de l'escenari actual per un de democràtic", per reforçar l'esquerra abertzale, per la suma de forces independentistes i per "la posada en marxa d'un procés de diàleg i negociació".