lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juliol, 2009

Carod-Rovira: "Amb un Estatut talla S hem aconseguit uns resultats XL"

Carod-Rovira ERC 200709 RAC1

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha animat aquest dilluns Convergència i Unió a sumar-se a l'acord de finançament aconseguit entre el tripartit i el govern espanyol. Creu que això demostraria una actitud patriòtica i responsable i que han deixat la "rebequeria política".

Carod ha opinat, en una entrevista a RAC1, que la federació hauria d'alegrar-se que, per primera vegada, Catalunya se situï per sobre de la mitjana espanyola en recursos per càpita, "cosa que no havia passat en els últims 29 anys". El vicepresident ha insistit "que ha de ser molt dur per a un partit que ho ha estat tot a Catalunya veure que, per primera vegada en la història immediata, s'aconsegueix un acord important sense ells", ha afegit. Al mateix temps, ha lamentat tenir un Estatut talla S després que "algú el va encongir el gener del 2006", referint-se al president de CiU, Artur Mas. Ha assegurat, però, que s'han aconseguit uns resultats XL. Tot i això, ha recordat la seva posició: el sistema de finançament acordat no li agrada, tampoc el concert econòmic. Creu que l'únic bon sistema per Catalunya serien els pressupostos generals d'un Estat propi.

Carod ha subratllat que el paper d'ERC en la recta final de la negociació ha estat clau perquè l'acord sortís millor. Ha destacat el paper d'ERC, que afirma que "va pressionar i ha aconseguit uns bons resultats", ha afirmat. D'aquesta manera, se suma a la línia de Puigcercós, que va ser criticat per Manuel Chaves, vicepresident de l'executiu espanyol de política territorial, per voler ser "el Superman" del finançament.