lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juliol, 2009

Castells assegura que el finançament està blindat davant una possible sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut

Antoni Castells PSC 200709 CATr

El conseller d'Economia del govern, Antoni Castells, ha assegurat aquest dilluns que el nou sistema de finançament està blindat davant una possible sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l'Estatut de Catalunya.

Concretament, ha indicat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que una sentència del TC que desnaturalitzi aspectes essencials de l'Estatut no afectarà el finançament.

Castells ha assegurat que 3.687 milions del finançament "no són qüestionables". Castells ha dit que aquesta xifra no depèn de l'evolució de l'economia i ha reiterat que amb una previsió modesta el 2012 aquests diners podrien arribar "fàcilment" als 4.000 milions.

Tanmateix, Castells ha insistit que CiU està reaccionant amb "mal estil" en el seu rebuig a l'acord de finançament per negar "dades objectives", com la xifra de 3.687 milions d'euros, que no és "qüestionable" perquè arribarà "passi el que passi" el 2012.