lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de juliol, 2009

ICV vol convocar consultes populars sobre la LEC i els transgènics

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit desitja utilitzar la futura Llei de Consultes Populars per conèixer l'opinió dels ciutadans sobre la nova Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i els transgènics. Segons pensa Herrera, aquestes dues qüestions han causat "malestar en l'opinió pública".

En relació amb la LEC, Herrera ha assegurat que els ciutadans catalans no comparteixen que "es destini diners públics per a la segregació dels nens als col·legis". En el mateix sentit, creu que els catalans tampoc volen que "es mantinguin els privilegis de col·lectius com l'Opus", com diu que passa amb la LEC.

Pel que fa als transgènics, ha criticat que Catalunya no hagi estat declarada pel Parlament com "un país lliure de transgènics". La iniciativa legislativa popular (ILP) que ho pretenia no va ser votada positivament per la cambra catalana, que la va rebutjar amb els vots en contra del PSC, CiU i PP.

Així, Herrera ha afirmat que "hi ha una gran distància entre allò aprovat al Parlament de Catalunya i el que vol la gent".