lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de juliol, 2009

Rosa Díez: “El que en el passat es va fer amb el castellà, en el sentit d’imposició, ara l’administració ho fa amb el català”

“El que en el passat es va fer amb el castellà, en el sentit d’imposició, ara l’administració ho fa amb el català”, diu la portaveu d’Unió, Progrés i Democràcia, Rosa Díez, a una entrevista publicada per l’Avui. Díez creu que “s’hauria de poder viure en castellà a Catalunya” i que “no es pot obligar” la gent “a aprendre les dues llengües”, sinó que “s’ha de garantir” el dret a aprendre- les.

Per la portaveu d’UPyD “el problema és l’administració”. “Jo accepto que un nacionalista em digui que vol protegir la llengua, fins i tot restant drets al ciutadans. El que no accepto és que em digui que no hi ha discriminació”, explica Díez. Pel que fa a la convivència de les llegues al carrer, Díez creu que si no hi ha cap problema és perquè “el català és fàcil d’aprendre i tothom el parla”. Malgrat això, la diputada d’UPyD manifesta que “el problema és quan això s’imposa i i no es dóna el dret a escollir en quina llengua (els ciutadans) volen educar els seus fills”.

Per últim, Díez diu que “la integració ha estat malgrat la política lingüística i no gràcies a ella” i llença un missatge sobre un possible pacte amb Ciutadans: “nosaltres no tenim franquícies i no farem coalicions”, promet.

Rosa Díez: "S’hauria de poder viure en castellà a Catalunya" (Avui)

Empar Moliner: La lingüista Rosa Díez