lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 d’agost, 2009

Carod també defensa una manifestació abans de la sentència per l'Estatut

Carod Rovira ERC 170809 CATr

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha advocat avui per celebrar una manifestació a Catalunya per defensar l'Estatut abans de fer-se pública la sentència del TC. Carod ha considerat que una bona data per convocar-la seria la pròxima Diada de l'11 de setembre.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Carod ha opinat que amb aquesta manifestació "a Madrid segons qui es pensaria dues vegades dir segons quines coses", i ha indicat que no tindria sentit fer una manifestació en defensa de l'Estatut després de la sentència. "Si sortim després, de què servirà?", ha preguntat. "Una vegada ha parlat el poble, ningú més té dret a dictaminar", ha dit Carod, qui ha assegurat que és més partidari de celebrar una manifestació a favor de l'Estatut, que no contra ningú.

En preguntar-li per una eventual sentència del TC que retallada el text, Carod ha advocat per una resposta "no només al carrer, sinó de caràcter institucional i polític". També ha assegurat que si hi ha retallada de l'Estatut, "serà un moment adequat" perquè els catalans diguin si l'Estat de les autonomies és el model de convivència amb l'Estat que més els convé.