lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 d’agost, 2009

Josep Huguet proposa impulsar la reforma de la Constitució des de Catalunya

“Desconeixem com serà la sentència del TC, per tant, no posem la bena abans de la ferida. Ara bé, com que és previsible que torni a passar el ribot per l’Estatut, val més que deixem de llepar-nos les ferides i comencem a parlar de solucions”. D’aquesta manera, el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet , ha recordat des de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada de Conflent, que Catalunya disposa d’un conjunt d’eines jurídiques i polítiques per donar una resposta a una sentència adversa de l’alt tribunal en relació amb l’Estatut.

Per Huguet, cal anar més enllà d’una “reacció cívica legítima”, perquè una manifestació no solucionarà “la laminació de l’autogovern de Catalunya”. En tot cas, el conseller ha confirmat que sortirà al carrer “com a membre d’ERC, perquè com a ciutadans, els partits també tenen dret de manifestar-se”, però ha deixat clar que en democràcia “el que compten són les lleis”.

Precisament per això, el conseller, que ha insistit que no parla en nom d’ERC ni del govern, sinó a títol personal, ha fet una crida perquè “des del Parlament de Catalunya s’iniciï un procés de reforma constitucional de l’Estat per convertir l’Estat en un Estat plurinacional democràtic”.