lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 d’agost, 2009

Els Deumil emplacen a Òmnium a deixar estar l'Estatut i manifestar-se per un Estat propi

La via estatutària i constitucional espanyola “s’ha evidenciat esgotada, fracassada i contrària als interessos nacionals de Catalunya”, creu el moviment Deumil.cat. És per això que considera “un greu error” l’estratègia d’Òmnim Cultural de plantejar una manifestació “massiva i unitària” en resposta a la futura sentència sobre l'Estatut del Tribunal Constitucional, tal i com va plantejar Pasqual Maragall.

“Hem de passar pàgina a l'encaix amb Espanya, que s'ha demostrat inviable i impossible”, creu Deumil.cat, que argumenta que continuar insistint en la sentència del TC i l’Estatut “només condueix al nostre poble a un atzucat, retrocedint anys enrera i desfer el camí recorregut fins ara pel sobiranisme”.

És per això que Deumil.cat reivindica repetir una manifestació com la que ja va organitzar a Brussel•les, en defensa d’un Estat català i l’autodeterminació. “El sobiranisme en marca el camí: només la independència pot iniciar un procés de regeneració social i polític al nostre país”, creuen.