lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 d’agost, 2009

Maragall crida a la manifestació preventiva

Diguem-ho clar i cat: els únics que donen la talla, Maragall, Carod i López Tena. Els altres, uns cagats de por!!*!! Finalment, una figura rellevant dóna suport a la proposta de manifestació preventiva contra el Tribunal Constitucional. L'aposta de Carod-Rovira ha rebut aquest dissabte el vist-i-plau enèrgic de Pasqual Maragall.

Des de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), l'expresident de la Generalitat ha anunciat que creu que cal "fer un cop de cap, o un cop de cor". "La manifestació s'ha de fer ja, no podem esperar que retallin l'Estatut. Hem de protestar. El que no pot ser és la típica cosa del català emprenyat. A mi no m'agrada el català emprenyat, m'agrada el català que imposa el que vol o, almenys, si no ho pot imposar, que manifesta què vol i què no vol", ha argumentat en declaracions als periodistes. Pel que fa a la data, Maragall creu que "si no pot ser l'11 de setembre, que sigui el 12 o el 13. El dia 11 seria un gran dia, però si no hi ha temps d'organitzar-la, fem-la el 12 o el 13", ha proposat.

El que està clar, segons l'expresident, és que s'ha de demanar "el compliment de l'Estatut ja". "No pot ser que estiguem pendents de si ara els jutges diran que sí o que no. El TC ja sap el que vol dir, però aquest Estatut es va aprovar en referèndum", ha afegit.

L'expresident també ha aprofitat la visita a la UCE per signar el manifest a favor de la consulta popular sobre la independència de Catalunya que es farà a Arenys de Munt el 13 de setembre. Els organitzadors del referèndum simbòlic, que recullen firmes a favor de la iniciativa, li han demanat el seu suport i li han llegit el text, i l'expresident ha decidit estampar la seva signatura sota el manifest. "Molt bé", ha dit com a comentari.