lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de setembre, 2009

El noi que va hissar la bandera republicana informa al jutge que no pagarà la multa

Jaume d'Urgell, condemnat per haver substituit en un edifici públic de Madrid la bandera constitucional per la republicana durant una manifestació el 2006, ha informat avui al jutge que no pagarà la multa de 1.260 euros que li van imposar per un delicte d'injúries a Espanya.

"Se n'han assabentat, han pres nota que no la penso pagar", ha explicat D'Urgell quan ha sortit dels Jutjats de la plaça de Castella, on aquest matí li han fet el requeriment formal de compliment de la sentència.

La negativa del jove català a pagar set mesos de multa amb una quota de sis euros diaris pot fer que hagi d'afrontar un període de 105 dies de presó, que D'Urgell està disposat a complir "si a canvi es poden aconseguir 15 minuts de reflexió pública".

Serà el Jutjat d'Executòries número 7 de Madrid el que ara haurà de decidir si procedeix a l'embargament dels seus comptes o béns, el priva de llibertat --a raó d'un dia per cada dues quotes impagades-- o bé el condemna a treballs en benefici de la comunitat, que el jove ja ha assegurat que rebutjarà perquè "serveis a la comunitat és el que feia quan vaig canviar la bandera".

NOTA DE PREMSA de Jaume d'Urgell