lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de setembre, 2009

ICV-EUiA no veu "gens encertat" que la israeliana Noa canti a la Diada

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha explicat aquest dimecres que el seu grup no veu encertat que la cantant israeliana Noa participi en l'acte institucional, organitzat pel govern, al Parc de la Ciutadella, l'Onze de Setembre.

"Ens sembla bé que l'acte es dediqui a la Mediterrània i que hi hagi una iniciativa per simbolitzar el conflicte a l'Orient Pròxim, així com la combinació de cantants d'Israel i Palestina, però no ens sembla gens encertat que sigui la cantant Noa qui vingui per part de l'Estat d'Israel", ha declarat.

Camats ha ressaltat que Noa "ha manifestat clarament el seu suport als bombardejos del mes de gener" contra Palestina "que no tenen res a veure amb la pau i el diàleg". "La persona que han escollit és un error", ha afirmat. En roda de premsa al Parlament, ha dit que la seva coalició es planteja anar a l'acte lluint algun pin en suport al poble palestí, el dibuix del qual podria ser una bandera, tot i que encara s'ha de determinar. La dirigent ecosocialista ha remarcat que "ICV manifestarà aquesta incomoditat a la presidència del Parlament i de la Generalitat". "És probable que ens solidaritzem amb els palestins al llarg de totes les manifestacions que tenen a veure amb la Mediterrània", ha dit.