lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’octubre, 2009

Arzalluz trasbalsa la política basca en qualificar de patriotes els dirigents abertzales detinguts

En una entrevista que avui publica el diari Gara, Arzalluz ha opinat que la detenció d'Otegi i altres dirigents de l'esquerra abertzale per tractar suposadament de reconstruir la il·legalitzada Batasuna té per objectiu parar la iniciativa política d'uns "bons patriotes bascos" que són "dignes d'admiració".

El secretari general dels socialistes de Biscaia, José Antonio Pastor, ha qualificat d'"absolut despropòsit" les afirmacions de l'expresident del PNB Xabier Arzalluz, que ha qualificat Arnaldo Otegi i altres membres de l'esquerra abertzale recentment detinguts de "bons patriotes bascos" que són "dignes d'admiració".

En canvi, el coordinador general d'Esquerra Unida (IU), Cayo Lara, i el secretari general d'ERC, Joan Ridao, han tret importància a les declaracions d'Arzalluz.

En roda de premsa conjunta al Congrés, Lara ha assegurat que cadascú té la seva pròpia manera de definir "patriota". "Jo sóc patriota dels aturats, de les pimes, dels joves sense habitatge, de la gent que pateix, i m'imagino que Otegi també deu tenir el seu propi concepte de patriotisme", ha manifestat. Amb tot, Lara considera que les paraules pronunciades per Arzalluz en defensa de l'exportaveu de la il·legalitzada Batasuna "no tenen valor" des del punt de vista polític.

Per la seva banda, Ridao, després d'assenyalar que "semànticament patriota és aquell que estima la seva pàtria i el seu país", ha dit que no dubta que Otegi tingui "estimació" pel País Basc. Això sí, ha apuntat que l'afirmació d'Arzalluz "no dóna per gaire".