lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 d’octubre, 2009

Junqueras demana a la Comissió Europea que promogui el dret dels europeus a la banda ampla

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha instat avui a la Comissió Europea i al Consell de la Unió a promoure el dret dels ciutadans europeus a una connexió a internet de banda ampla. ‘Aquest servei és un element de creixement econòmic, de justícia social i d’equilibri territorial, perquè garanteix l’accés a la informació i evita la fractura digital’, ha afirmat Junqueras. En una intervenció en italià a la sessió plenària, l’eurodiputat republicà ha subratllat que el dret europeu a la banda ampla és un dels pilars fonamentals per a construir l’economia europea del coneixement, definida en els objectius de Lisboa.

Cal recordar que el Ministeri de Transports i Comunicacions del Govern finlandès va anunciar la setmana passada que els finlandesos tindran el dret efectiu a la banda ampla, incorporat al servei universal, a partir del juliol del 2010. En una primera instància, la banda ampla inclourà un tràfic d’1Mb per segon, mentre que al 2015 s’ampliarà fins a 100 Mb per segon.

Junqueras ha demanat a la Comissió Europea que emprengui accions per tal d’adoptar el model finlandès i esdevenir, definitivament, el referent mundial en modernització econòmica i igualtat d’oportunitats.

lo carrer del riu: Finlàndia converteix la banda ampla en un dret legal