lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de novembre, 2009

Concentració a Girona contra la Fundació del príncep espanyol

Han revifat la flama antimonàrquica recordant que 'els catalans no tenim rei' Una quarantena de persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça del Vi per expressar el seu rebuig a la Fundació Príncep de Girona, creada fa més de mig any des de Caixa Girona, la Cambra de Comerç de Girona, 'la Caixa' i la Fundació Gala-Salvador. Amb crits com ara 'Els catalans no tenim rei', els assistents han expressat el seu esperit antimonàrquic i a la 'hipocresia' d'aquesta fundació en un manifest llegit per Enric Stern i Nuri Brugada, dos dels encausats per la crema de fotografies del Rei, si bé l'última va ser absolta. 'Per Fires i tot l'any, botiflers fora! No a la Fundació Príncep de Girona' era el lema de la pancarta. L'acte ha transcorregut sense incidents.

El mes de març passat es va anunciar la creació d'aquesta fundació, amb Felip de Borbó com a president d'honor i el president Montilla com a vicepresident d'honor, amb l'objectiu de projectar activitats socials i promoure l'educació i la formació de la joventut a Catalunya i a la resta de l'Estat.

Membres de col·lectius antimonàrquics ja van expressar el seu descontent i van iniciar una campanya a Internet en contra per després crear la plataforma No a la Fundació Príncep de Girona, que aquest dissabte ha organitzat la concentració.