lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de novembre, 2009

Els liberaldemòcrates d'Escòcia no donaran suport al referèndum sobre la independència

El partit liberal demòcrata escocès no donarà suport finalment a la celebració del referèndum que vol fer el govern d'Escòcia l'any que ve sobre la independència. Malgrat l'intent del primer ministre i president de l'Scottish National Party (SNP), Alex Salmond, de convèncer-los i malgrat les veus favorables dins el partit que havien sorgit aquests últims mesos, els liberaldemòcrates han tancat finalment la porta a aquesta possibilitat.

Salmond havia proposat un fórmula de referèndum en què es votés o bé la independència o bé continuar al Regne Unit o bé ampliar el govern autonòmic, però tampoc no ha agradat a la majoria de dirigents liberaldemòcrates.

En principi, el partit liberal demòcrata s'oposava a la consulta, però aquests últims mesos havin sortit veus importants del partit favorables al referèndum. Ara, el líder de la formació, Tavish Scott, s'hi oposava i finalment aquesta posició s'ha imposat. 'Els liberaldemòcrates som un partit que continuarà prenent part en el debat sobre el futur constitucional d'Escòcia, però en els nostre termes', ha dit el partit mitjançant un comunicat.