lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de novembre, 2009

La reforma sanitària d'Obama ja té l'aprovació de la Cambra de Representants

La Cambra de Representants dels Estats Units ha aprovat per primera vegada en la història del país un projecte de llei que pretén establir un sistema de salut gairebé universal, i el futur del qual ara depèn del Senat.

Tot i l'àmplia majoria de demòcrates que hi ha en aquesta cambra, el resultat ha estat molt ajustat, ja que el projecte ha rebut 220 vots a favor, només dos més dels necessaris.

Hi han votat en contra 176 republicans (només un li ha donat suport), així com 39 demòcrates d'orientació moderada, de la majoria de districtes conservadors del sud del país.

Per Obama, aquest resultat és una victòria molt important, perquè s'ha marcat com una de les prioritats de la seva presidència l'aprovació de la reforma del sistema de salut amb la qual van somiar els seus predecessors demòcrates al càrrec, tot i que mai ho van aconseguir.

La pilota és ara a la teulada del Senat, que haurà d'aprovar la seva pròpia versió de la reforma. Posteriorment, els dos textos hauran de ser harmonitzats i les dues càmeres hauran de pronunciar-se sobre aquest document final.

Així, si el projecte arriba a convertir-se en llei, el 96% dels nord-americans tindrà assistència mèdica assegurada.