lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de desembre, 2009

CiU i ERC frenen la proposta de la CUP perquè l'Ajuntament de Capellades organitzi la consulta sobiranista

Capellades no farà el salt. La CUP s'havia proposat marcar un punt d'inflexió des de l'Anoia: que els ajuntaments passin de donar suport moral a les consultes sobre la independència a organitzar-les directament. Per als assemblearis era una qüestió de "valentia". Per CiU i ERC era ficar-se on no els demanen i "trepitjar la iniciativa popular". Així que no van votar-hi a favor en el ple d'aquesta setmana, que es va celebrar dimecres a la nit.

Els sis regidors de CiU –al govern municipal amb l'alcaldessa Anna Maria Sánchez al capdavant– van votar contra la moció de la CUP, els tres d'ERC es van abstenir i el PSC s'ho va repartir: el regidor portaveu, Josep Valls va abstenir-se i la regidora Cristina Martínez va votar-hi en contra. Només els dos regidors de la CUP, Ivan Olvera i Núria Idánez, per tant, van votar que sí a la proposta.

"Per nosaltres era el moment de mostrar valentia, aquesta era la voluntat de la moció, i hi han passat per sobre amb excuses. Es tractava de donar la cara i portar el debat al carrer i ajudar la iniciativa popular", argumenta Aleix Ausbert, membre de la CUP. "És molta casualitat que la plataforma popular, que fins ara no existia, ràpidament s'hagi organitzat i ja hagin fet una reunió arran de la presentació de la nostra moció", afegeix.