lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de desembre, 2009

Montilla torna a reivindicar Macià

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reivindicat aquest divendres la figura de Francesc Macià, mort el dia de Nadal de fa 76 anys, i ha reiterat el compromís de "consolidar" l'autogovern català com a "deure moral i cívic" de tots aquells que són receptors del seu llegat.

Amb paraules molt semblants i repetint les idees que ja va exposar aquest dijous –en la cloenda de l'any Macià a Vilanova i la Geltrú– i l'any passat –en l'arrencada de la commemoració del 150è aniversari del naixament de l'Avi–, Montilla ha recordat que Macià va ser el primer president de la Generalitat que va exercir el càrrec de manera democràtica, i que també va ser el primer a morir en el càrrec. Alhora, ha assenyalat que va ser estimat per tot el poble de Catalunya perquè encapçalava un projecte ple d'il·lusió i, encara avui, "representa la consciència" de Catalunya.

"Per tot allò que va ser i per tot allò que va fer, s'ha convertit en un símbol de la Catalunya democràtica", ha indicat Montilla, que ha participat en l'homenatge al costat del vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira i al conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura. "Ens toca garantir la continuïtat institucional i assegurar el progrés del nostre país", ha afegit Montilla.

VilaWeb: Homenatge polític al president Francesc Macià