lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de desembre, 2009

Salvador Cot: Kaiane, que guapa ets!

Proporcionant a aquestes regions [Catalunya, País Basc, Flandes i Escòcia], sotmeses a forces centrífugues, un marc comú pacificat, l’Europa política els ha permès contemplar una ruptura sense violència. Avui, modificar l’antic traçat de les fronteres ha deixat de ser sinònim de conflicte armat”. Aquest argument –clàssic entre qualsevol dels teòrics de l’independentisme català– no es va pronunciar, ahir, en cap acte de la campanya del 13-D, sinó que ocupava unes ratlles en l’editorial de Le Monde, un dels diaris més influents del món. Així que, ves per on, ha estat la premsa francesa la que ha donat per liquidat –per la via del menysteniment– l’article vuitè de la Constitució espanyola. A Europa, tothom sap que és ridícul pensar que l’exèrcit espanyol pugui tenir com a missió “garantir la sobirania i independència d’Espanya, defensar la seva integritat territorial i l’ordenament constitucional”. I a Brussel·les, París, Berlín o Londres no sembla que els impressionin gaire els magistrats del Tribunal Constitucional.

I Le Monde acaba: “El reconeixement de la independència de Kosovo els ha proporcionat un argument suplementari. No és pas per atzar si Espanya denega a aquesta regió de l’ex-Iugoslàvia el seu nou estatus. Madrid no està lluny de pensar que per jugar amb foc...”

En fi, que el tinent coronel Tejero té 77 anys i es passa el dia pintant marines al seu apartament de Màlaga; la Brunete s’abasteix de tancs alemanys per la via del lloguer i, ahir mateix, Miss Gibraltar, Kaiane Aldorino, va ser elegida Miss Món 2009 davant les barbes –i el biquini– de Patricia Rodríguez Alonjo, la representant espanyola. En definitiva, que el món ha canviat molt i, qui ho sap, potser a Espanya se li ha començat a pondre el sol... per la part de Sant Jaume de Frontanyà.