lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de gener, 2010

Convoquen mobilitzacions contra la possible candidatura d'Ascó al magatzem de residus nuclears

La coordinadora contra la instal·lació d'un cementiri de residus nuclears a Catalunya ha acordat mobilitzacions en contra de la possible candidatura d'Ascó per acollir aquesta infraestructura. La primera serà diumenge que ve, dia 24, a Ascó mateix. La CANC (Coordinadora Anticementiri Nuclear a Catalunya) ha decidit passar a l'acció en una reunió informativa aquest dimecres al vespre a Móra d'Ebre. Mig miler de persones han omplert el teatre La Llanterna per debatre les actuacions i mobilitzacions que caldria fer davant la possible candidatura d'Ascó, perquè consideren que seria perjudicial per al conjunt de les Terres de l'Ebre. Entre els assistents hi havia representants de partits o associacions tant locals com nacionals.

Un portaveu de la coordinadora, Sergi Saladié, ha explicat que en l'assemblea "s'ha visibilitzat la unitat territorial contra la presentació de la candidatura d'Ascó com a seu del cementiri de residus radioactius de totes les centrals nuclears de l'estat espanyol". Aquest rebuig es farà visible a Ascó aquest diumenge, una protesta que intentarà pressionar el consistori d'aquest municipi de la Ribera d'Ebre perquè no presenti candidatura.

A l'assemblea hi han intervingut a més de Saladié i de Joan Montesó, d'Unió de Pagesos, representants de sis ajuntaments de Tarragona que han aprovat mocions contra la instal·lació del cementiri nuclear als seus municipis i en qualsevol lloc de Catalunya, i que militen a les files del PSC, ERC i CiU.

També hi ha intervingut el diputat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que ha demanat al PSC que es manifesti contra la candidatura i ha advertit que "no pot ser que un govern de progrés i que fa una aposta pel futur miri cap a un altre costat quan ens imposen una opció de passat". I el també diputat d'ERC, Joan Tardà, ha exigit "a CiU, al president Montilla, que certament era ministre d'Indústria quan l'any 2006 va desvelar la primera iniciativa, que siguin prou patriotes com per complir allò que el Parlament de Catalunya va acordar".

1 comentari:

xavi ha dit...

el clor de Flix...fa molt mal