lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de gener, 2010

Martxelo Otamendi: "En el món abertzale hi ha obert un debat per desactivar la lluita armada"

Martxelo Otamendi 200110 CATr

L'exdirector d'Egunkaria Martxelo Otamendi ha assegurat aquest dimecres que el món abertzale està immers en un gran debat intern per "desactivar definitivament la lluita armada".

En concret, i en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Otamendi ha explicat que hi ha un debat obert "que encara no s'ha tancat però que és molt interessant, perquè planteja desactivar la lluita armada i iniciar una nova etapa en què la violència no té cabuda".

Segons ha dit, l'esquerra abertzale considera que la treva i les negociacions ja no resolen la situació en què estan immersos. "Estem parlant del tancament d'ETA. Una decisió molt important que obligarà tothom a ressituar-se i que obrirà un canvi de cicle", ha argumentat.

Otamendi s'enfrontarà els pròxims 25, 26 i 27 de gener a la tercera part del judici sobre el diari Egunkaria a l'Audiència Nacional set anys després del seu tancament. El judici es va iniciar el 15 i 16 de desembre, va continuar el12 de gener i s'acabarà al mes de febrer.

L'exdirector del diari basc i quatre companys més s'asseuen al banc dels acusats per una suposada relació amb ETA. La fiscalia ni tan sols exerceix l'acusació, perquè no en té proves i són Dignidad y Justicia i l'Associació de Víctimes del Terrorisme els que ho tiren endavant.