lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de gener, 2010

ERC i ICV critiquen el silenci de Montilla

El socis del PSC al govern tripartit, ERC i ICV, han incrementat aquest diumenge les crítiques i la pressió davant el silenci de José Montilla sobre el magatzem nuclear d'Ascó. El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha lamentat "l'ambigüitat" del president català davant la possibilitat que el poble de la Ribera d'Ebre acabi allotjant el cementiri nuclear. Des d'ICV, el seu secretari general, Joan Herrera, ha demanat a Montilla que no miri a una altra banda, i el conseller d'Interior, Joan Saura, ha defensat que la postura del govern sigui la del rebuig total a ubicar un dipòsit nuclear en territori català. Mentrestant, el PSC i Montilla guarden silenci.

Puigcercós i Herrera han fet aquestes declaracions a Ascó, on han assistit a la manifestació convocada per la Coordinadora Anticementiri Nuclear a Catalunya (CANC), que ha aplegat unes 2.000 persones.

"Volem que no hi hagi ambigüitats ni per part de CiU ni per part del PSC i exigim al president de la Generalitat que compleixi amb la resolució del Parlament", ha insistit el president d'ERC. "Clar i res, ja n'hi ha prou", ha advertit. "No és només una qüestió municipal, la transcendència d'un cementiri nuclear d'aquestes característiques va més enllà del municipi", ha remarcat.

Per la seva banda, Herrera ha recordat que la ubicació d'un magatzem nuclear "és una decisió de país no només d'Ascó". "Les nuclears no són el futur i encara menys tot els residus nuclears d'Espanya", ha insistit.