lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de gener, 2010

L'ajuntament d'Ascó fa anys que treballa a l'ombra per aconseguir el cementiri nuclear

Malgrat el rebuig generalitzat al cementiri nuclear, que aquest diumenge s'ha traduït en una multitudinària manifestació, l'Ajuntament d'Ascó ja fa anys que treballa silenciosament per aconseguir el magatzem de residus centralitzat de l'Estat. Durant l'etapa de José Montilla al capdavant del ministeri d'Indústria espanyol, l'Ajuntament ja va comprar discretament els terrenys propers a l'actual central on s'hi hauria de construir el magatzem de residus radiactius.

Des que el llavors ministre José Montilla va aprovar el Pla de Residus Radioactius i la construcció d'un sol magatzem centralitzat per acollir els residus de totes les centrals nuclears espanyoles, el municipi d'Ascó ha treballat per intentar allargar els beneficis que actualment es deriven de la central nuclear.

El cementiri nuclear, que comportaria pels municipis de la zona substanciosos ingressos econòmics i la creació d'un centenar de llocs de treball, ha obligat els dotze pobles de la zona d'influència de la central a posicionar-se a favor o en contra la nova instal·lació. D'aquests, s'han posicionat amb mocions contràries al magatzem nuclear Corbera d'Ebre, el Molar, Flix, Fatarella i Móra d'Ebre, mentre que la resta han renunciat a plantejar mocions. Segons informa La Vanguardia, des de 1990 la zona d'influència d'Ascó ha rebut 59,3 milions d'euros en compensacions pels efectes de la central i els residus que genera. LaVanguardia: El Ayuntamiento de Ascó trabajó con discreción para postularse como el mejor candidato para el ATC

El País: Ascó encabeza el 'derby' nuclear