lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de febrer, 2010

Ridao apel·la al vot d'"independentistes i demòcrates" en la segona onada de consultes

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha apel·lat aquest dissabte al vot d'independentistes i demòcrates en la jornada de consultes sobre la independència que es fan aquest diumenge en una vuitantena de municipis catalans.

En una visita a Alella (Maresme) per conèixer el sistema de vot electrònic amb què s'experimentarà aquest diumenge, ha considerat que les consultes independentistes són també una manera de "recuperar autoestima col·lectiva" i demostrar que "entre el català emprenyat i fatigat, i l'optimista" que veu en l'Estatut l'únic horitzó nacional, hi ha espai pel català "lúcid i ambiciós" que vol posar el dret a decidir en l'agenda política.

Per Ridao, la segona onada de consultes d'aquest diumenge són una "demostració de civisme exemplar" a més d'un exercici del que ha anomenat "gimnàstica democràtica de primer ordre" que, a parer seu, "interessa a tothom".

Es refereix tant a "independentistes que volen ser catalans de primera i no espanyols de tercera" com a "demòcrates que tenen l'oportunitat per decidir sobre el seu futur, però també sobre coses que afecten al seu dia a dia i al benestar, com la crisi".