lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 d’abril, 2010

Polèmica per la "postproducció" del documental 'Monarquia o República?' a TV3

La directora de Televisió de Catalunya (TVC), Mònica Terribas, ha fet saber aquest divendres, en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament, que el reportatge Monarquia o República? està en fase de postproducció perquè necessita un enfocament diferent del que s’havia previst.

El treball inclou entrevistes a Gregorio Peces-Barba i Gabriel Cardona, entre altres personatges que la directora va qualificar de “testimonis molt interessants”. Segons Terribas, “el debat és legítim i la televisió pública ha de plantejar-lo de manera que respecti la llibertat del teleespectador”. Aquest anunci ha provocat les queixes de la Comissió de la Dignitat per "la suspensió de l’emissió del reportatge". "Denunciem el greu atac contra la llibertat d’expressió i els drets polítics per la suspensió de l’emissió del reportatge Monarquia o República?, realitzat pel prestigiós i premiat equip de TV3 format per Montserrat Armengou i Ricard Belis, Premi Dignitat 2008.

Per la comissió, aquesta nova postproducció anunciada per Terribas va "contra els drets d’informació dels professionals de TV3", i per això l'entitat exigeix la rectificació i l’emissió del programa "tal com ha estat realitzat per l’equip responsable, sense cap mena de censura". Com a protesta, la comissió convoca als ciutadans a la plaça Sant Jaume de Barcelona el proper dimecres 14 d’abril, a les vuit del vespre, per brindar pel 69è aniversari de la proclamació de la república Catalana per part de Francesc Macià.

indirecte!cat: Documental Monarquia o República?: TV3 ha de rectificar