lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’abril, 2010

Stephen Hawking aconsella no contactar amb extraterrestres

El científic britànic i astrofísic Stephen Hawking ha declarat en una sèrie televisiva per al canal Discovery que els extraterrestres "gairebé segurament existeixen" tot i que aconsella que els humans evitin mantenir-hi el contacte.

L'expert ha dit que és "perfectament racional" assumir vida intel·ligent en altres llocs, tot i que ha advertit que els àliens possiblement farien incursió a la Terra per proveir-se de recursos i després se n'anirien. En aquesta línia, ha afegit que si els extraterrestres visitessin la Terra el resultat seria semblant a quan Cristòfor Colom va arribar a Amèrica, una trobada en què els natius del continent americà no van ser els més beneficiats.

Segons explica la BBC, en el passat s'han enviat sondes a l'espai amb informació sobre el planeta Terra i dels éssers humans. A més, s'han llançat a l'Univers transmissions de ràdio, amb l'esperança que siguin captades per alguna civilització alienígena. "Per al meu cervell matemàtic només els números em fan creure que l'existència dels extraterrestres és perfectament possible. El gran repte és predir quina forma tindrien", ha afegit el científic britànic, tot i que ha indicat que, probablement, la major part de la vida a altres racons de l'univers consistirà en simples microbis.