lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de maig, 2010

El PSC intenta fer les paus amb el PSOE rectificant Castells i el cap de campanya

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, convidarà el secretari general del PSOE i president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a participar a la campanya electoral del PSC per a les eleccions catalanes que es preveuen per a la tardor. Montilla ha desautoritzat aquest dissabte el nou cap de campanya del PSC, Jaume Collboni, que ahir va afirmar que "no seria el més prudent" que Zapatero participés en la campanya socialista donades les "circumstàncies de diàleg i fins i tot de tensió" entre Madrid i Barcelona.

A través d'un comunicat, el primer secretari i cap de llista del PSC en les eleccions al Parlament ha desautoritzat Collboni i ha deixat clar que Zapatero serà convidat a participar a la campanya del PSC, com sempre. "El secretari general del PSOE sempre ha estat convidat a participar en campanya i en aquesta ocasió també ho serà", ha assegurat Montilla, que ha recordat que "l'objectiu del PSC és trobar acords amb el PSOE per fer avançar l'autogovern de Catalunya i les polítiques socials a tot l'Estat espanyol".

Montilla ha rebut aquest dissabte les excuses de Collboni per les seves declaracions, que va fer el mateix dia que el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, es va mostrar crític amb la defensa de l'Estatut que fa Zapatero i va instar el PSC a desmarcar-se si cal del PSOE en la defensa del text a les Corts. Uns episodis que han provocat una evident tensió entre socialistes catalans i espanyols en les últimes hores.