lo carrer del riu

01 de maig, 2010

Vila-real 1 - Barça 4

Puyal 010410

El Barça ha fet un pas important per conquerir el títol de Lliga derrotant clarament el Vila-real (1-4) en partit disputat aquest vespre al Madrigal. Era un partit clau no només perquè era un dels més difícils dels quatre que li quedaven al Barça en aquest campionat, sinó perquè arribava tres dies després de la dura eliminació dels blaugranes davant l'Inter en semifinals de la Lliga de Campions. La resposta del Barça, però, ha estat fulminant, contundent i brillant. El seu partit ha estat rodó, amb bon futbol, amb un treball molt solidari de tots els jugadors i amb una golejada en un camp poc propici, que demostra no només la fortalesa mental d'aquest grup humà, sinó la seva determinació per no deixar escapar la Lliga, l'únic títol que li queda per guanyar aquesta temporada. L'equip blaugrana ha encarrilat la victòria en una primera part de luxe en què ha demostrat fins a quin punt la seva ambició per guanyar aquest títol li ha permès superar el cop de l'eliminació de la Champions dimecres passat davant l'Inter. Després d'uns primers minuts un tant desconcertants, amb algunes pèrdues de pilota que han donar opció als locals en dues oportunitats fallades de Nilmar, el Barça ha iniciat un monòleg de bon futbol que s'ha aturat tres gols després (0-3) quan l'àrbitre ha decretat el final de la primera part. Xavi ha estat el gran protagonista dirigint una orquestra on tots els intèrprets han estat a gran nivell. El migcampista, que havia estat dubte per unes molèsties musculars, ha controlat tot el joc ofensiu de l'equip, hi ha posat el ritme i la direcció, s'ha fet l'amo de la pilota, a més de donar l'assistència del primer gol i de marcar el segon. El 0-1 l'ha fet Messi, recollint precisament una molt bona assistència de Xavi i superant Diego López amb una rematada creuada. No s'ha frenat l'equip de Guardiola que vivia els seus millors minuts de futbol, amb un control brillant al migcamp de Busquets i Xavi, i una continuitat en el joc que va tancar el Vila-real a la seva àrea. El 0-2 l'ha marcat Xavi al minut 33 transformant una falta directa des de prop de la frontal de l'àrea. I el 0-3 l'ha marcat Bojan -sorpresa en un onze titular que ha tornat al 4-3-3 amb Krkic a la banda i Messi de fals 9- en una gran jugada individual, superant un defensa en el control, rifant-se Gonzalo amb una autopassada i encarant Diego López per batre'l amb un xut creuat. A la segona part, el Vila-real ha posat tota la carn a la graella, amb Senna i Llorente sortint de la banqueta i tot l'equip fent un pas endavant, pressionant molt amunt i intentant marcar un gol ràpid que els tornés a posar dins el partit, però el Barça ha treballat bé, amb humiltat, en aquesta fase i ha parat el cop, tot i que Llorente ha pogut fer l'1-3 en una jugada aïllada. Tot seguit el Barça ha tornat a prémer l'accelerador, ha fet retrocedir el rival i li ha creat algunes ocasions per ampliar el marcador, de Messi, de Pedro i la més clara de Bojan ja en el tram final. Finalment, el quart ha arribat gràcies a una bona jugada col·lectiva, culminada en profunditat per Alves amb una assistència a Messi i el gol del 10 blaugrana, que marcava el seu segon gol de la nit i augmentava a 29 gols el seu compte al capdavant del Pichichi i la Bota d'or. El Barça tornarà de Vila-real amb 90 punts a la classificació de la Lliga i 4 d'avantatge a la classificació sobre el Reial Madrid, que aquest diumenge no pot fallar al Bernabéu davant l'Osasuna. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit