lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de maig, 2010

Els eurodiputats catalans proposen usar el català en la clausura de la Presidència espanyola

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha iniciat un procediment parlamentari per demanar que el català sigui una de les llengües utilitzades durant l'acte de clausura de la presidència de la UE en el qual ha de parlar el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez.

Els eurodiputats catalans Maria Badia (PSC), Raimon Obiols (PSC), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) han donat suport a la iniciativa signant una carta dirigida al president del Parlament Europeu, Jerzy Buzek. que el català sigui utilitzat en l'acte, previst per al 6 de juliol.

El popular Santiago Fisas ha mostrat el seu rebuig a l'escrit, tot i que ha manifestat que no serà "hostil" a la decisió encara que esperarà al resultat de la negociació entre l'Estat i el president de la càmera europea. A més, Fisas no descarta intervenir en català davant del plenari, si finalment s'autoritza la seva utilització.

A l'espera que la presidència de l'eurocambra es pronunciï, Tremosa ha demanat avui en un comunicat que el president Zapatero, "passi de les paraules als fets" i "aconselli l'ús del català". CiU lamenta que el govern espanyol "consideri resolta la qüestió lingüística quan, a la pràctica, el català no és tractat en igualtat de condicions amb la resta de llengües oficials".