lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de maig, 2010

Puigcercós defensa un tribut sobre els beneficis de la banca

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha rebutjat aquest diumenge les retallades socials que ha plantejat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i ha demanat al president de la Generalitat, José Montilla, que utilitzi la seva influència a Madrid per forçar l'executiu central a gravar els que més tenen. En declaracions als periodistes al Parc de la Ciutadella, s'ha referit a les declaracions de Montilla en què va apuntar que caldria apujar alguns impostos. "Jo li diré quin impost s'ha d'apujar, el de patrimoni, que grava les rendes més altes", ha argumentat el líder republicà, que també ha defensat un tribut sobre els beneficis de la banca i de les grans corporacions.

Puigcercós ha subratllat que el govern ha fet un gran esforç per les famílies, reconeixent les mateixes ajudes per primera vegada per a les monoparentals que per a la resta. "No podem permetre que la crisi i la retallada i la mala gestió del govern espanyol ens obliguin a fer marxa enrere", ha indicat.

Segons el president d'ERC, hi ha àmbits que es poden retallar, com els sous dels diputats i dels alts càrrecs dels governs. També es podrien reduir ministeris i retallar la despesa en instrumental bèl·lic, però hi ha ajudes i col·lectius que s'han de preservar, com el poder adquisitiu dels pensionistes, les famílies, i les empreses, així com les persones que reben ajudes socials. "Farem tot el que podrem a Catalunya i a Madrid perquè les famílies, els pensionistes i els receptors d'ajudes socials tinguin garantides aquestes ajudes", ha assegurat.

El líder republicà ha indicat que estudiaran les mesures que ha proposat Zapatero, però ja ha avançat que algunes les rebutjaran. Més que les que es prenen, ha dit que en falten algunes, com la retallada de ministeris. A més, ha recordat que les comunitats que han fet un "dispendi" amb fons europeus haurien de retallar "molt més" que Catalunya. "Aquí paguem molts peatges, si volen recaptar que posin peatges en les entrades a Madrid", ha reclamat.