lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de maig, 2010

Puigcercós creu que Espanya "malgasta" els recursos que rep en concepte de solidaritat

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha dit que no és estrany que la UE s'acarnissi contra Espanya imposant-li mesures d'ajust molt dures per reduir el seu dèficit, perquè "malgasta" els recursos que rep en concepte de solidaritat, cosa que "els catalans sabem molt bé".

Segons el president d'ERC, el govern català haurà d'aprovar mesures de contenció de la despesa pública "el més aviat possible, com totes les administracions", però ha rebutjat que hagin de ser iguals a les proposades aquest dimecres pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

"No crec que hàgim de fer seguidisme de Madrid, com si fóssim un robot R2-D2", ha apuntat Puigcercós, perquè "primer qui ha de fer l'esforç de les retallades és l'Estat i les comunitats autònomes amb més dèficit, que són precisament les receptores de la nostra solidaritat i del corresponent als fons de la UE".

El president d'ERC ha volgut "fer una crida a la ciutadania catalana a mantenir la calma" perquè "la situació econòmica és difícil" i "tots hem d'afrontar-la", però Esquerra "vetllarà perquè aquesta crisi no l'acabem pagant només els catalans".

"La UE s'acarnissa contra l'alegria espanyola perquè es pregunta com és possible que els recursos que ha rebut Espanya durant molts anys no hagin estat destinats a l'economia productiva".

En aquest punt, ha posat com a exemples les comunitats autònomes que, segons ell, s'han dedicat a "dilapidar diners públics" i a "lligar gossos amb llonganisses", Andalusia i Madrid, la primera per "regalar els famosos ordinadors portàtils per a cada alumne d'escola promesos per Zapatero" i la segona "per oferir gratuïtament prestacions sanitàries fora de catàleg o per no pagar peatges a les autovies".

Segons Puigcercós, no es pot demanar sacrificis a totes les comunitats si abans no s'acaba amb el "malbaratament" de diners públics, i ha considerat que "Espanya és un llast per a Catalunya, i el que està passant dóna ales als qui pensem que, tal com estan les coses, ja va sent hora d'anar-nos-en d'Espanya".