lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de maig, 2010

La Cambra de Tarragona es desmarca del seu Consell General i qüestiona el suport de Reus a Ascó

La Cambra de Comerç de Tarragona va irrompre ahir per primer cop en el debat sobre la candidatura d'Ascó al magatzem nuclear. I ho va fer per torpedinar el suport explícit atorgat al municipi riberenc per la Cambra de Reus i per desmarcar-se'n, com ja va fer la setmana passada –en aquest cas amb oposició ferma– la Cambra de Tortosa. Amb el seu gest, però, Tarragona també es quedava al marge de l'aval que ahir va voler transmetre a Ascó el Consell General de Cambres de Catalunya, en un acte a Barcelona.

La Cambra de Tarragona no ha desaprofitat l'enfrontament entre la de Reus i la de Tortosa pel polèmic magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, i li ha faltat temps per alinear-se amb el president de l'ens cameral del Baix Ebre i el Montsià. Ahir, Tarragona va emetre un comunicat en què subratllava la seva absència de l'acte procementiri organitzat a la Llotja de Mar de Barcelona pel Consell de Cambres de Catalunya, i recordava que les cambres de Tortosa i Valls tampoc no havien pres part en «una jornada que pretenia donar una imatge que, territorialment, no és pas homogènia pel que fa a la idoneïtat d'aquesta inversió». «S'entén que la presència de la Cambra de Tarragona en aquest acte no hauria estat oportuna atès que el Parlament de Catalunya ja s'ha pronunciat [en contra] pel que fa a aquest projecte», afegia l'ens tarragoní, que qualifica de «protagonisme innecessari» el paper de la Cambra de Reus, sense citar-la.

Per la seua banda, el president de la Cambra de Tortosa va insistir en resposta a l'alcalde de Riba-roja que el cementiri nuclear no encaixa amb el model de creixement econòmic de l'Ebre.