lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de juny, 2010

'Adéu, Espanya?', èxit d'audiència

El documental Adéu, Espanya?, dirigit per Dolors Genovès i emès aquest dijous a la nit per TV3, ha estat el programa més vist del dia a Catalunya amb una audiència mitjana de 733.000 espectadors i una quota de pantalla del 23,9%, segons dades de Kantar Media. El documental, de 96 minuts de durada, és un treball que compara la realitat de Grenlàndia, Escòcia i el Quebec amb la de Catalunya. Per fer-ho, el documental es pregunta si la secessió és democràtica i si els processos d'independència han de ser jurídics o fruit d'una negociació.

En un comunicat fet públic per TV3, s'afegeix que Adéu, Espanya? va aconseguir la millor audiència d'aquest any en una nit de dijous, 5,5 punts per sobre de la mitjana habitual.

De les dades d’audiència, destaca que el 35,2% de joves fins a 24 anys que en aquells moments miraven la televisió van triar veure el documental dirigit per Genovès. Per gèneres, el documental va ser vist per un 26,4% d'homes i un 20,1% de dones. També destaca la quota que el documental va obtenir a Barcelona: un 28%.