lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de juny, 2010

Els sindicats ja preparen la vaga general

L'ombra de la vaga general a l'estat espanyol és cada vegada més gran. CCOO ha decidit avui en dues reunions plenàries extraordinàries fetes a Madrid de començar-ne els preparatius per un doble montiu: el pla anti-dèficit de Zapatero i 'el que es va coneixent de la reforma laboral', en referència a la intenció de Zapatero de rebaixar de 45 a 33 els dies d'indemnització per any treballat (i fins i tot a 20 per a empreses en situació difícil), en són els motius. Pel sindicat, són mesures 'injustes, desequilibrades i anti-econòmiques' i la vaga esdevé 'inevitable'.

CCOO ha explicat que començarà una campanya 'pacient, raonada i intensiva' per explicar als centres de treball i a la societat les raons de la vaga, que encara no té data.

UGT, per la seva banda, no ha estat tan contundent, però ha dit que 'hi ha molt poc marge per a l'acord' i que, si no hi ha consens, hi haurà vaga. 'D'impossible no hi ha res, i nosaltres seguirem treballant fins a l'últim segon per buscar un acord raonable i útil', El secretari general d'UGT, Cándido Méndez, en declaracions a TVE. El dirigent d'UGT ha admès que la negociació és complicada i, l'acord, difícil. 'Hi ha moltes diferències de visió sobre el que cal fer per recuperar el creixement i l'ocupació', ha afirmat. Per això, Cándido Méndez considera més probable que hi hagi decret del govern sense acord, però ha reiterat que la vaga general és molt a prop.