lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de juny, 2010

El Camp Nou, col·legi electoral de la consulta sobre la independència

El Camp Nou serà col·legi electoral de la consulta sobre la independència quan arribi a Barcelona, el 10 d'abril de 2011. La junta presidida per Joan Laporta, reunida aquest divendres per última vegada abans de les eleccions del club, que se celebren diumenge, ha decidit per unanimitat respondre afirmativament a la sol·licitud enviada pels organitzadors de la consulta el 25 de maig.

La Coordinadora Nacional de la Consulta ha qualificat la decisió de "fet històric", i ha considerat que aquest gest és "el més significatiu de tots els que s'han rebut". I, en el comunicat difós, no s'està de destacar la implicació personal de Laporta en "la causa de la llibertat de Catalunya".

El text aprovat per la junta del club, diu: “El F.C. Barcelona és l’entitat esportiva i social més important de la nació catalana. Una entitat que sempre s’ha caracteritzat per l’excel·lència esportiva i també pel seu compromís amb el país, amb la democràcia i amb la defensa drets humans fonamentals com ho demostra el seu compromís amb els dret de la infància. El dret a l’autodeterminació és un dret humà fonamental reconegut per l’ONU en l’article primer de la seva Carta de Drets Civils i Polítics de 1966, signada i ratificada per l’Estat Espanyol. Es per tot això que el F.C. Barcelona dóna suport a la Consulta sobre la Independència. I, concretament, a la Consulta a Barcelona que es celebrarà el 10 d’abril de 2011, amb la utilització de les seves instal·lacions com a col·legi electoral.” La decisió coincideix amb la sortida de Joan Laporta de la junta, fet que obra un interrogat sobre les possibilitats que el compromís es mantingui. Per la portaveu de la Coordinadora Nacional de la Consulta, Anna Arqué, serà "difícil" que la pròxima junta revoqui la decisió, sigui quin sigui el president que surti escollit. "Un cop un de valent ha pres la decisió, i es vota per unanimitat a la junta i en queda constància oficial, a veure com argumenten la revocació d'una cessió a un col·lectiu de ciutadans per fer un acte totalment democràtic", argumenta. VilaWeb: El Barça cedeix el Camp Nou per a votar en la consulta sobre la independència del 2011

directe.cat: El Barça cedeix el Camp Nou com a seu electoral per a la consulta sobre la independència de l'abril

eldebat.cat: La darrera decisió de Joan Laporta

elPeriódico: El Barça decideix cedir el Camp Nou per a la consulta independentista de Barcelona el 2011

laVanguardia: El Barça ofrece el Camp Nou para la consulta independentista de Barcelona el próximo 10 de abril

1 comentari:

Meritxell ha dit...

Visca el Barça
i
VISCA ELS PAISOS CATALANS LLIURES!!