lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de juny, 2010

L'Ajuntament de Perpinyà aprova la cooficialitat del català

L'Ajuntament de Perpinyà va aprovar en el ple d'ahir la Carta Municipal per la Llengua Catalana, que reconeix la cooficialitat del català al municipi i que té el propòsit d'assegurar-ne la presència a la vida pública, de tal manera que tots els serveis i organismes municipals l'hauran d'integrar. L'ajuntament vol ara que la Carta s'ampliï a tots els municipis de la Comunitat d'Aglomeració Perpinyà Mediterrània.

Els objectius de la Carta són garantir la pervivència i la transmissió de la llengua catalana; permetre'n l'ús a cada perpinyanès que ho vulgui, aprenent-lo, sentint-lo, parlant-lo i llegint-lo; assegurar-ne la presència a les institucions i contribuir a la integració dels immigrats. En aquest sentit la carta diu que cal incidir en l'ensenyament, la senyalització, els equipaments públics i els mitjans de comunicació.

La Carta preveu, en l'àmbit de l'ensenyament: 'donar suport a un Pla d’obertura de classes bilingües i immersives; desenvolupar l’accés de tots els alumnes a la sensibilització i l’aprenentatge de la llengua catalana; acompanyar el desenvolupament de l’ensenyament associatiu immersiu; mesurar regularment la demanda social d’ensenyament bilingüe; donar la informació a les famílies; desenvolupar la formació per a adults i personals municipals'.

A les guarderies, la Carta compromet l'ajuntament a vetllar perquè el català hi sigui present mitjançant un dels tres models existents: estructura immersiva, centre bilingüe o intervencions en català.

LaVanguardia: El Ayuntamiento de Perpinyà proclama el catalán lengua cooficial junto con el francés

El Punt: La vila de Perpinyà aprova la Carta Municipal pel Català

1 comentari:

Jolly ha dit...

Excel.lent iniciativa, és gairebé un miracle que els Catalans del Nord encara resisteixin després de segles d'absolutisme i jacobinisme intantant anorrear-los.
Visca els Paisos Catalans!!