lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juny, 2010

L'interventor general de la Generalitat diu que no sap si hi va haver pagaments del Palau a partits polítics

L'interventor general de la Generalitat, Josep Maria Portabella, ha assegurat aquest dilluns que en l'anàlisi dels comptes del Consorci del Palau de la Música no ha detectat pagaments de l'entitat cultural cap a partits polítics, tot i que més tard ha concretat que no pot saber on anaven a parar diners dels quals no se'n coneix el destí. Ho ha explicat en la compareixença davant la comissió del Parlament que investiga el desviament de fons del Palau, Portabella ha detallat els diners procedents del Consorci que van anar a parar a destins diferents dels estipulats, principalment les butxaques de Millet i Montull. A preguntes de CiU, ha declarat que no s'hi ha detectat que alguns d'aquests fons anessin a parar a fundacions de partits polítics.

No obstant això, posteriorment, a preguntes del diputat d'ERC Pere Bosch, Portabella no ha assegurat que els diners del Consorci que es van perdre no haguessin anat a algun partit polític, ja que se'n desconeix el destí. L'actual director general del Palau de la Música, Joan Llinares, ha opinat aquest dilluns al Parlament que alguns convenis firmats per l'entitat cultural durant el mandat de Fèlix Millet amb la fundació CatDem, antiga Trias Fargas, eren "estranys" i s'haurien de considerar "fora de lloc", ja que tenen "difícil justificació" perquè una institució musical donava diners a una política, CDC.

A més, també ha considerat "estranys i sorprenents" alguns documents trobats al Palau, com ara les anotacions en l'agenda de Gemma Montull sobre adjudicacions d'obres de fora del Palau, com ara la línia 9 del metro o la Ciutat de la Justícia, i cobraments de part de la constructora Ferrovial. Aquests indicis li fan sospitar que tot estava relacionat per les coincidències de dates i les quantitats, segons ha explicat en la primera sessió de la comissió parlamentària que investiga el cas Millet i la seva relació amb CDC.