lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de juliol, 2010

Òmnium proposa ara que 500 representants d'entitats i de partits liderin la marxa

La nova proposta de l'associació cultural catalanista Òmnium Cultural per a la manifestació del pròxim 10 de juliol és que 500 representants d'entitats i partits que donen suport al la iniciativa portin en primer pla la pancarta amb el lema 'Som una nació, nosaltres decidim' i darrere d'ells vagi la primera plana política catalana amb la 'senyera'. Això implicarà una selecció dels representants ja que fins el moment s'hi han adherit a la marxa 750 entitats.

D'altra banda, la nova proposta presentada per Òmnium recorda a la que va suggerir en un primer moment. Una primera capçalera, que inclogués les entitats de la societat civil, portant una pancarta amb el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' i una segona línia amb la representació institucional portant la senyera. Ara, però, representants dels partits polítics també podrien estar al capdavant de la marxa darrera de la pancarta. Cada partit polític que dóna suport a la manifestació també tindrà un representant, elegit pel mateix partit, dins d'aquesta primera capçalera. Les entitats locals, per part seva, tindran els seus blocs al cos dels manifestants, han augurat aquestes fonts.

Segons fonts d'Òmnium Cultural, estan esperant resposta dels partits polítics, que van desestimar altres opcions proposades anteriorment per aquesta associació, com la de fer que uns nens portessin la 'senyera' en primer pla i després d'ells, els polítics amb la pancarta de la manifestació ja que, d'aquesta manera, segons l'associació, no se'ls restava visibilitat.

Les entitats que donen suport al la manifestació ja són 750, pel que es farà un filtre, elegint les d'àmbit nacional per sobre de les locals, perquè estiguessin representades per un membre seu entre els 500 que, segons la nova proposta, portarien la pancarta.