lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de setembre, 2007

ERC presentarà una esmena als PGE per a "blindar" la inversió a Catalunya

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha anunciat avui que la seva formació presentarà una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a "blindar" la inversió a Catalunya. "Nosaltres considerem que la prioritat és que ens blindin l'acord sobre infraestructures perquè no hi hagi ni el més mínim dubte", ha assenyalat.

Segons ha explicat, la prioritat per a ERC en els pròxims mesos serà alliberar els peatges, però ha considerat que "seria una injustícia", a més d'un "error", que això es fes amb "recursos propis de la Generalitat", ja que "la discriminació que pateix Catalunya quan no es pot optar per una autovia lliure de peatge i s'ha de pagar prové de la falta d'inversió del Govern espanyol".

En aquest sentit, ha assenyalat la "sensació d'indefensió que té Catalunya" quan el Govern espanyol anuncia els impostos en els quals participa l'Estat pugen, mentre que "els impostos propis de la Generalitat han baixat".

Per això, ha reclamat un sistema de negociació "de tu a tu" i ha lamentat que Catalunya estigui "a mercè" del Govern central i de veure "quan paga, com paga i, fins i tot, si paga".

En aquest sentit, Puigcercós ha recalcat que "la disposició addicional tercera de l'Estatut és molt important per a Catalunya", però cal "blindar-la". "Des d'ERC negociarem, presionarem, i farem tot el procés perquè creiem que aquesta és la forma per tenir una garantia seriosa per part del Govern espanyol", ha sentenciat.

Puigcercós ha fet aquestes declaracions durant la presentació dels nous militants del seu partit a la seu de la formació a Barcelona.