lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de gener, 2008

El rector de Santa Maria de Corcó (Osona) denuncia que el bisbat li ha posat un filtre a Internet que li impedeix veure webs progressistes

El rector de les parròquies de Santa Maria de Corcó, Tavertet i Sant Bartomeu Sesgorgues, Jesús Miquel Silvestre, denúncia en el full parroquial d'aquest passat diumenge que des del bisbat de Vic li han bloquejat la connexió d'Internet a webs religioses progressistes.

Silvestre va detectar aquest fet quan es volia connectar al portal servicioskoinonia.org, on hi ha articles i continguts de la coneguda com teologia de l'alliberament per preparar el seu sermó per a les eucaristies del cap de setmana.

En l'article que obre el full parroquial, Silvestre diu que quan va voler accedir al web li va aparèixer el missatge "Bloqueo al intentar acceder a una URL-filtrada". Un cop va aparèixer aquest missatge a la seva pantalla va decidir veure si el filtre també apareixia en pàgines més pròximes a la línia oficial de l'Església com són e-cristians, Opus Dei o la web del Vaticà, a les quals va poder accedir lliurement. Silvestre considera que aquests portals tenen una línia "catolicoromana i fonamentalista".

La instal·lació del filtre l'hi va confirmar una operadora de Telefónica un cop va telefonar al número d'atenció a l'usuari. Silvestre interpreta aquest fet com "un excés de zel pastoral" i considera que amb la mesura es vol "tallar el dret que tots tenim, fins i tot els capellans, a la informació". El filtre li ha provocat, segons diu el capellà, "una sensació d'estranyesa i ira continguda com mai havia sentit". Després de trucar al bisbat de Vic li van comunicar que "ja fa temps que es va contractar aquest servei... digues quines pàgines vols consultar i treurem el filtre... Ho he fet perquè no us arribin pàgines de servidors no segurs", transcriu Silvestre en l'article. Segons el rector aquesta mesura ha d'haver estat obra "d'algun canonge amb aspiracions promocionals".

Aquest fet fa segons Silvestre obrir una reflexió sobre "el tema de la democràcia i la llibertat dins de l'Església". Entre d'altres denuncia "els numerets que han muntat els nostres prelats en el tema de la família cristiana, el matrimoni, la pederàstia i l'homosexualitat, on és evident que es confonen els termes" i on "ells aposten per una ideologia política determinada".

El portal servicioskoinonia.org és un portal religiós fet a Llatinoamèrica on, entre d'altres, s'hi troben articles de reconegudes personalitats com Leonardo Boff, Jon Sobrino o Pere Casaldàliga. La pàgina està vinculada amb els sectors més progressistes de l'Església i allunyats del discurs de l'actual direcció dels cristians catòlics.

-No té res d'estrany, tenint en compte que tornen a fer la missa de cul !!!

El Papa gira l'esquena als fidels (eldebat.cat)