lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de gener, 2008

Tardà versus Duran

Tardà (ERC) considera que "té conya que Duran (UDC) se'n recordi ara que el català no es pot parlar al Congrés"

El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés, Joan Tardà, ha considerat aquest diumenge que "té conya que Duran se'n recordi ara que el català no es pot parlar al Congrés quan en 25 anys cap diputat de Convergència i Unió (CiU) a Madrid s'ha atrevit a plantejar mai aquesta deficiència democràtica".

Amb aquestes paraules Tardà ha replicat les declaracions del seu homòleg de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, en què deia que el català estava discriminat en les institucions de l'estat i, en concret, al Parlament espanyol.

Tardà ha recordat que "en 25 anys mai cap diputat de CiU a Madrid ha gosat a parlar en català al Congrés ni a plantejar aquesta deficiència democràtica". Segons el portaveu d'ERC, "ha hagut d'arribar un grup parlamentari independentista com el d'Esquerra per plantejar la qüestió en aquesta legislatura i posar Espanya davant el mirall perquè es veiés que no hi ha cap respecte pel pluralisme lingüístic".

Per Tardà, "a Espanya la diferència molesta i es veu com un destorb". "Té conya que Duran se'n recordi ara d'això, en plena precampanya quan ell mateix mai ha gosat per res a parlar en català a les institucions de l'estat i no s'ha preocupat gens pel tema", ha conclòs.